Immuunsysteem versterken

9

Wil je jouw lichaam sterker maken en je immuunsysteem optimaal gaan gebruiken?

Je hoort nu veel over het versterken van je immuunsysteem. Dit is nieuw voor jou en je vraagt je af of jouw immuunsysteem sterk is.  Je zoekt hier antwoorden op en zoekt een duidelijke plan van aanpak.

9

Wist je dat je immuunsysteem invloed heeft op je huid en gemoedstoestand.

In het dagelijkse leven worden wij als mens overspoeld met prikkels. Wordt dit op enig moment teveel dan ontstaat er een disbalans in het stress- en beloningssysteem. De klachten variëren van dagelijks hoofdpijn, vermoeidheid, snel prikkelbaar, malende gedachten tot continue stress voelen.

9

Welke voeding ondersteunt je immuunsysteem?

Geef je lichaam genoeg vitamines en mineralen zodat ons beschermer; het immuunsysteem in volle paraatheid kunt reageren.

Je wilt je lichaam zo veel mogelijk alle vitamines en mineralen geven. Het immuunsysteem verbruikt veel Vitamine C, vitamine D, Zink en omega 3 vetzuren.

Sterk zijn en vertrouwen in je eigen lichaam hebben

Het is nu de tijd om zelf het hef in handen te nemen. Leer je lichaam met zijn vage klachten kennen en herkennen. Wanneer je dit goed weet dan weet je ook wat het nodig heeft om sterk te blijven. Geef je lichaam de vitamines en mineralen die zij nodig heeft voor al haar processen. 

Het resultaat van gezonde voeding:

  • Een krachtige gezondheid
  • Plezier in het eten van heerlijke gezonde gerechten
  • Je vage lichamelijke klachten gedag zeggen
  • leer hoe gezonde voeding moet inzetten als preventie en ziek worden

Sterk zijn en vertrouwen in je eigen lichaam hebben

Het is nu de tijd om zelf het hef in handen te nemen. Leer je lichaam met zijn vage klachten kennen en herkennen. Wanneer je dit goed weet dan weet je ook wat het nodig heeft om sterk te blijven. Geef je lichaam de vitamines en mineralen die zij nodig heeft voor al haar processen. 

Het resultaat van gezonde voeding:

  • Een krachtige gezondheid
  • Plezier in het eten van heerlijke gezonde gerechten
  • Je vage lichamelijke klachten gedag zeggen
  • leer hoe gezonde voeding moet inzetten als preventie en ziek worden

” Jezelf sterker maken en weten wat je moet doen wanneer het toch even wat minder gaat, dat is wat ik je graag wil leren.”

Darm therapeut

Het immuunsysteem speelt bij veel processen in het lichaam een rol. In je darmen bevindt ongeveer 80% van je immuunsyteem. Een optimale darmwerking is dus enorm belangrijk. In Nederland lopen veel mensen rond met darmklachten. Het lichaam kan een disbalans in de darmen ook nog een lange tijd compenseren waardoor je deze klachten veel later gaat ervaren.

Mijn eigen darmen blijven ook altijd een uitdaging. Sinds mijn dertiende ben ik bekend met darmklachten, ook wel prikkelbaar darmsyndroom genoemd. Hierdoor begrijp ik precies wat een invloed darmen hebben op je dagelijkse leven.

De natuur heeft ons zoveel mooie kruiden en planten gegeven die het immuunsysteem kunnen ondersteunen en versterken. Afgelopen jaren meerdere opleidingen gevolgd over het versterken van je immuunsysteem en een optimale darmwerking. Mijn ervaring en kennis heb ik samengebundeld tot een mooi behandeltraject. Stap voor stap ga je werken naar het versterken van je immuunsysteem.

Voel je zowel fysiek en geestelijk sterk

Optimale darmen en geen spijsverteringsklachten meer

Minder piekeren

Minder stress ervaren en juist genieten

Ervaringen van mijn klanten

Ik werd nieuwsgierig na het lezen van haar blog over darmproblemen. Ik liep al een tijd rond met wisselende darmproblemen. Na een uitgebreide gezondheid- check en het bijhouden van een voedingsdagblad. Kreeg ik meer inzicht over wat goed of minder goed voor mijn lijf is .

Kreeg mooie voedingslijsten mee en begonnen met voedingssupplementen. Mijn klachten zijn aan het minderen. Ga nu nog een uitgebreid ontlasting onderzoek doen. Om meer inzicht te krijgen en een aangepast therapieplan te krijgen . De begeleiding van Els is vol met aandacht en ze komt met goede adviezen

Barbara, 66 jaar

Al geruime tijd heb ik last van uitslag in mijn gezicht. Van huisarts en diverse dermatologen kreeg ik steeds te horen dat het eczeem was. En kreeg vervolgens hormooncrèmes om de uitslag te verhelpen.  Na veel zelfonderzoek kwam ik op de site van Els van der Kleij. Huidtherapeut en orthomoleculair therapeut in 1. Daar was ik naar op zoek! De eerste afspraak was snel gemaakt. Met haar ben ik een en ander op papier gaan zetten, zoals leef- en eetgewoontes. Na een aantal door haar aangevraagde tests en pure plantaardige crèmes is de uitslag in mijn gezicht vrijwel verdwenen. Eindelijk iemand gevonden die de moeite neemt om echt naar je te luisteren en de oorzaak van je huidproblemen onder de loep te nemen. Ik kan een ieder haar professionaliteit aanbevelen!

Jolanda,

Schoonheidsspecialiste

De stappen naar een sterk immuunsysteem

Wil je aan de slag naar een sterk immuunsysteem? Ik adviseer je te starten met de Gezondheid check.
Dit houdt in dat je vijf dagen je voeding bij gaat houden in een voedingsdagboek. Tijdens onze afspraak nemen we een aantal vragenlijsten door. Dit samen met het voedingsdagboek geeft informatie over je klacht. Door deze gezondheid-check ontdek je wat het probleem is van je klacht en welke stappen nodig zijn om deze problemen weg te nemen. Na dit gesprek stel ik je een behandeltraject voor, zodat ik je kan helpen met het oplossen van jouw problemen en jij weer lekker in je vel zit.

Wil je gelijk aan de slag?

Pak je agenda en plan gelijk een afspraak.

Veelgestelde vragen

Moet ik nu voor altijd supplementen slikken?

Deze vraag krijg ik vaak in de praktijk. Moet ik nu voor altijd een bepaald supplement innemen? Mijn antwoord is ja en zie dit als iets positiefs en preventie om ziekte te voorkomen. Je poets toch ook elke dag je tanden 😊

Moet ik nu naar veel verschillende winkels om alle voeding te kopen?

Ja en dit ga je vanzelf leuk vinden. Je gaat er zelf plezier in krijgen om gezonde biologische winkeltjes te ontdekken.

Kan je echt je immuunsysteem versterken met gezonde voeding?

Ja dit kan echt. In je darmen bevinden zich enorm veel bacteriën, zowel goede als slechte bacteriën. Zij gebruiken onze voeding om zelf stoffen uit te scheiden. Deze stoffen communiceren met het immuunsysteem. Dus als jij goede voeding eet, dan worden er goede stoffen geproduceerd. Het zit nog complexer en unieker in elkaar hoor hoe het lichaam werkt. Dit is maar een klein stukje van de magie.

Ik vind het best spannend om mijn voeding aan te passen.

Ja dat is ook spannend, dat ga ik niet ontkennen. Maar als jij je hier over heen zet krijg je er zoveel voor terug. Een gezond voedingspatroon met een sterk immuunsysteem.

Versterk je immuunsysteem en Krijg de energie die je wilt

Juist in de tijden van nu enorm belangrijk om jezelf sterk te maken tegen je omgeving