Home » Blog » Huidverbetering » Minerale oliën in huidverzorgingsproducten

Minerale oliën in huidverzorgingsproducten

door | 20 apr, 2022 | Huidverbetering

In mijn vorige blog ‘ ingrediënten in huidverzorging ‘ heb ik een overzicht gegeven van verschillende ingrediënten die je liever niet in je huidverzorging wilt hebben.

In deze blog wil ik de effecten van minerale oliën in de huidverzorging toe lichten.

Ik hoor vaak cliënten van mij zeggen ‘ minerale oliën’ het klinkt zo gezond en natuurlijk. Helaas worden wij als consument veel misleid. Minerale oliën worden namelijk gewonnen in de aardolie fabrieken. Deze oliën zijn letterlijk een restproduct van de aardolie. Dit restproduct is eerst nog een dikke zwarte vloeistof. Van deze grondstof worden o.a. ook autobanden van gemaakt. Voor de cosmetica moet het eerst ontgeurd en ontkleurd worden. Ruik maar eens aan vaseline. Hier ruik je nog een vleugje van de aardolie, een onprettige geur.

Wat is het effect van Minerale oliën op je huid?

Minerale oliën geven de huid een afsluitend laagje. Dit geeft jouw huid een gevoel van comfort maar dat is misleidend. In het begin van het gebruik voelt je huid lekker aan. Maar eigenlijk hebben ze een tegenovergesteld effect. Je huid wordt afhankelijk van de minerale oliën. Gebruik je ze niet dan wordt je huid trekkerig en droog. Ga maar eens na als je de douche uitstapt, wil je dan gelijk een crème aanbrengen?

De huid is een uitscheidingsorgaan. Dit proces van uitscheiding wordt geremd door de minerale oliën. De functie van de huid, die graag wilt uitscheiden en beschermen, wordt tegengehouden. Dit proces gaat nu minder verlopen. De huid raakt nu echt uit balans. Het ligt aan welk huidtype je hebt, hoe jouw huid gaat reageren.

Heb je meer een vette huid dan kan dit als gevolg hebben dat er verstoppingen in huid kunnen ontstaan zoals mee-eters of pukkels. Wanneer je meer een droge huid hebt, ontstaan er overgevoeligheden en/of allergieën.  Jouw huid gaat reageren op veel producten en er ontstaat roodheid of er ontstaan kleine bultjes.

Er zijn heel veel soorten minerale oliën. Je herkent deze minerale oliën als bijvoorbeeld Liquid paraffin, microcrystalline wax, prolatum oil, liquid petrolatum, parafin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil.

Wat is het alternatief voor minerale oliën?

Het gebruik van minerale oliën heeft als doel dat de huid zijn vocht vast houdt. En welke ingrediënten kunnen dit ook En met een positieve werking voor de huid. Denk aan verschillende plantenoliën zoals sesam olie, avocado olie, macadamia olie, palmpitolie of plantaardige glycerine en bijenwas.

 

Nu heb je een mooi overzicht welke voedende ingredienten je in jouw huidverzorging wilt hebben. Bekijk eens met dit lijstje je huidproducten thuis en bij de aanschaf van nieuwe huidproducten.

Wil je nu zelf weleens ervaren wat natuurlijke huidverzorging voor jou kunnen betekenen?

Ik nodig je uit voor een ervaringsbehandeling bij mij in de Huidstudio. Tijdens de huidanalyse krijg je alle stappen te horen om je huid goed te verzorgen. Daarna volgt de ervaringsbehandeling en kan je ervaren hoe prettig natuurlijke huidverzorging aanvoelt.

Over mij

Ik ben Els van der Kleij en ruim 19 jaar werkzaam in de beautybranche. Mijn specialisatie zijn huidproblemen. Na verschillende opleidingen van Schoonheidsspecialiste, Huidtherapie tot Orthomoleculaire voedingstherapeut heb ik mijn kennis gebundeld en een uniek concept gecreëerd in mijn praktijk.

Gerelateerde artikelen

Zon, Verantwoordelijk genieten?!

Zon, Verantwoordelijk genieten?!

Er worden zoveel verschillende berichten over de zon geschreven. Hierdoor kan je in verwarring raken. Enkele voorbeelden van deze berichten zijn:

Bericht 1: de zon heeft een slechte invloed heeft op de huid
Bericht 2: Gebruik geen zonnebrandcrème voordat je de zon in gaat
Bericht 3: Gebruik de gehele dag een zonnebrandcrème op de huid.

Welke informatie moet je nu aanhouden? Lees snel verder.

Lees meer
Huidtherapie, Wat is dat eigenlijk?

Huidtherapie, Wat is dat eigenlijk?

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in de huid en huidaandoeningen. In mijn praktijk combineer ik 3 therapieën samen; huidtherapie en orthomoleculaire voeding en schoonheidsspecialiste. Hierdoor verbeter je een huid door zowel de binnenkant als de buitenkant van het lichaam aan te pakken.

Lees meer
Irritatie huid mondkapje

Irritatie huid mondkapje

Veel mensen krijgen last van hun huid door het dragen van een mondkapje. Klachten zijn huidirritatie, droge huid rondom de mond en sommige mensen krijgen er zelfs acne van. Deze nieuwe vorm van acne wordt ookwel Maske genoemd. Lees hier wat je kunt doen.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin