Home » Blog » Huidverbetering » Irritatie huid mondkapje

Irritatie huid mondkapje

door | 7 dec, 2021 | Huidverbetering

Heb jij last van het dragen van een mondkapje?

Inmiddels wordt er weer het advies gegeven om een mondkapje te dragen. Wat we hiervan vinden daar wil ik het nu niet over hebben. Maar wel over de huidklachten die er door het dragen van een mondkapje ontstaat. Veel mensen klagen over huidirritatie, droge huid rondom de mond en sommige mensen krijgen er zelfs acne van. Deze nieuwe vorm van acne wordt ookwel Maske genoemd.

Deze vorm van acne lijkt op acne mechanica. Dat is een acnévorm die ontstaat door wrijving op de huid. In combinatie met een iets verhoogde temperatuur en de vochtige omgeving die ontstaat tussen huid en mondmasker, kan het leiden tot irritatie en ontstekingen.

Wat kan jij er nu zelf aan doen om je huid te kalmeren?

1: het gebruik van je mondmasker

Op je huid leven diverse goede en slechte bacteriën. Zij beschermen jouw huid tegen invloeden van buitenaf. Door het dragen van een mondkapje kunnen zij vermenigvuldigen op de huid, vooral voor de mensen die een mondkapje voor een langere tijd moeten dragen. Dit gebeurt vanwege de warmte onder het mondkapje.

Mijn advies: Vervang je mondkapje gedurende de dag en gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten. In veel synthetische huidverzorgingsproducten worden minerale oliën verwerkt als ingrediënt. Dit sluit de huid op een onnatuurlijke manier af. ( Wil je hier meer over lezen, lees dan even mijn eerdere blog = https://www.huidstudiobloos.nl/blog/minerale-olien-in-huidverzorgingsproducten/)

Gebruik een mondkapje ook maar 1x. Ik zie veel mensen het mondkapje hergebruiken. Ze bewaren het in de broekzak of in een plastic zakje. Hierdoor kunnen de bacteriën extra vermenigvuldigen en vervolgens breng je het weer aan op de mond. Niet handig voor je huid.

  1. Welke stof mondkapje is het beste?

Er zijn verschillende mondkapjes te koop in de winkels. Ik zou altijd voor een stoffen of zijde mondkapje gaan. Deze geven de minste irritatie. De papieren mondkapjes die zijn het meest vervelend voor de huid. Je zal nu wel denken maar de papieren mondkapjes beschermen beter. Hier kan en mag ik geen antwoord op geven. Voor nu alleen een advies wat het beste is voor jouw huid.

3:  Wees voorzichtig met peelings

De huid is al overgevoelig en raakt door de schuring van het mondkapje juist zijn beschermende huidcellen kwijt. Wanneer je deze huid dunner maakt, raakt het nog meer bescherming kwijt. Wees hier dus voorzichtig mee. Kalmeer juist de huid met een voedend masker en laat de peeling en scrub even staan.

  1. Kalmeren met aloë vera

Na het dragen van je mondkapje, kalmeer dan de huid met aloë vera. Aloë vera kalmeert de huid en het hersteld het vochtgehalte in de huid. Dit zorgt ervoor dat de overgevoelige huid minder wordt.

  1. Blijf goed drink water

Blijf voldoende drinken. Wenselijk is gemiddeld 1,5 tot 2 liter vocht te drinken in de vorm van water en thee.  Zo raak je de overtallige afvalstoffen in het lichaam kwijt via het plassen en wordt het niet opgeslagen in de huid. wanneer dit wel gebeurt krijg je juist meer acne.

Ik wens je heel veel succes ermee. Wil je nu meer advies of ervaren wat natuurlijke huidverzorging kan betekenen voor jouw huid?

Plan een ervaringsbehandeling in zodat je het zelf kunt ervaren en er is ruimte voor het stellen van al je vragen over je huid.

Stralende groet, Els

 

Over mij

Ik ben Els van der Kleij en ruim 19 jaar werkzaam in de beautybranche. Mijn specialisatie zijn huidproblemen. Na verschillende opleidingen van Schoonheidsspecialiste, Huidtherapie tot Orthomoleculaire voedingstherapeut heb ik mijn kennis gebundeld en een uniek concept gecreëerd in mijn praktijk.

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar biologische huidverzorging

Op zoek naar biologische huidverzorging

Er zijn steeds meer merken die bewust de term ‘Natuurlijk’ vermelden op hun huidverzorgingsproducten. Maar wat is natuurlijke huidverzorging? En wanneer mogen merken deze term gebruiken?
In deze blog wil ik je graag meer toelichting geven over ‘ Natuurlijke biologische huidverzorging’.

Lees meer
Rosacea, welke triggers zijn er?

Rosacea, welke triggers zijn er?

Rosacea komt steeds vaker voor en je ziet het voornamelijk bij vrouwen rond de dertigste levensjaar ontstaan. Ik zou je graag willen vertellen welke triggers er nog meer zijn om de Rosacea te laten opvlammen.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin